کف کاذب چیست ؟

کف کاذب چیست ؟ محصولی خاص در صنعت ساختمان و تکنولوژی اطلاعات میباشد که در واقع نیاز مهندسین در بخش IT  را نیز فراهم میکند . به دلیل خاص بودن این محصول انواع مختلفی از آن وجود دارد بطور مثال : کف کاذب فولادی ، کف کاذب آلومینیومی ، کف کاذب سولفات کلسیم  و … که هر کدام از این انواع بنا به نیاز محل مورد نظر استفاده میشوند .

امروزه به دلیل اهمیت اطلاعات به عنوان ارزشمند ترین دارایی هر سازمان مدیران تصمیم به احداث مکانی برای بایگانی و پالایش اطلاعات خود گرفته اند. این مکان در ابعاد کوچک اتاق سرور و در ابعاد بزرگتر دیتاسنتر نامیده میشود و محصول کف کاذب یکی از بنیادی ترین کالاهای استفاده شده در اتاق سرور و یا دیتاسنتر میباشد.

بطوری کلی هدف از استفاده از آن ایجاد یک فضای خالی میباشد تا در زیر تایل ها بتوانیم نیاز هایی را که نمیخواهیم دیده شوند و در عین حال دسترسی به آنها آسان باشد قرار دهیم به عبارت دیگر نوعی سازه ارتفاع دار میباشد که توسط شبکه فولادی ساخته شده و امکان عبور کابلها ، تاسیسات مکانیکی ، تاسیسات برقی را از زیر آن فراهم میسازد .این محصول عموما در دیتاسنتر ها ، محیط های مخابراتی ، اتاق فرمان و شرکت های ساختمانی مدرن که از تعداد کارمندهای متعدد و پرسنل زیادی برخوردار هستند مورد استفاده قرار میگیرند .

سازه جانبی دیگری برای نیز وجود دارد که با استفاده از آن ارتفاع پایه ها به نحوی نصب میگردد که حتی افراد میتوانند در زیر کف کاذب رفته و در آنجا برای تعمیرات و نگهداری تردد نمایند .این محصول درای یک نوع قطعه دیگری نیز میباشد که فقط در مواقع خاص از آن استفاده میشود و آن زمانیست که ارتفاع پایه ها از 80 سانتیمتر بیشتر باشد . نام این قطعه بادبند میباشد که بصورت ضربدری پایه ها را به یکدیگر متصل کرده و باعث مهار نیروی جانبی وارد شده به پایه ها میگردد این قطعه باعث ضد زلزله شدن کف کاذب نیز میگردد.

مطلب مرتبط  ویژگی کف کاذب اتاق سرور چیست ؟

به دلیل جدید بودن این محصول همیشه در ذهن افراد این سوال وجود دارد که کف کاذب چیست ؟ کف کاذب با نام های دیگری مانند : کفپوش کاذب ، کف مرتفع ، کف متحرک ، کف با قابلیت دسترسی ، کف اتاق کامپیوتر نیز شناخته میشود . این محصول عموما از سازه های فلزی ساخته شده است که بر روی بتن بصورت پایه هایی با فواصل مساوی نصب شده است و قابلیت تنظیم ارتفاع و جابجایی تایل های مستقر بر روی آن را دارا میباشد .

اصولا کف های کاذب در محیط هایی نصب میشوند که تاسیسات مکانیکی ، مخابراتی و حجم عظیمی از کابلها در آنجا وجود دارند و داری تایل ها و پنل هایی هستند که به راحتی برداشته شده و امکان دسترسی به زیر آن محیا میشود . همچنین استفاده از کف کاذب متداول ترین راه برای نصب تجهیزات تهویه مطبوع و هواسازها در ساختمان ها میباشد .